Na dežuri i razgovoru sa Eve Ensler i Radom Borić

10.08.2024.

U srijedu, 9. septembra, u sklopu građanske akcije solidarnosti "Ja sam Muzej", u 18:00 sati će dežurati poznata američka spisateljica i mirovna aktivistkinja Eve Ensler zajedno sa Radom Borić, feministkinjom i aktivistkinjom iz Zagreba te izvršnom direktoricom Centra za ženske studije.

Eve Ensler je autorica proslavljenih "Vagininih monologa", prevedenih na 50 jezika i izvođenih u 120 zemalja svijeta, te "Dobrog tijela", "Konačno nesigurna". Osnivačica je pokreta V-Day i kampanje "Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama" koja se provodi u 200 zemalja svijeta. 

Pozivamo vas da nam se pridružite u 19:00 sati u Zemaljskom muzeju BiH na razgovoru sa Eve Ensler i Radom Borić o nasilju nad ženama, njegovim uzrocima i posljedicama, te nužnosti otpora i solidarnosti građanki i građana u vremenu kad nasilje nad ženama i Drugima, kulturi i planeti Zemlji poprima zabrinjavajuće razmjere. Predstavit će i kampanju "Milijarda ustaje: One Billion Rising Revolution 2016".


Razgovor sa Eve Ensler i Radom Borić organizuju Fondacija CURE u saradnji sa Udruženjem AKCIJA u sklopu akcije "Ja sam Muzej".